Popüler Yayınlar

30 Mayıs 2011 Pazartesi

İNGİLİZCE KELİME ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

Genel anlamda bir dilde yapılabileceğiniz dört aktivite vardır: Okumak, yazmak, dinlemek ve konuşmak. Bu aktivitelerin tamamını gerçekleştirmek için kullanılan iki ortak araç gramer ve kelime bilgisidir .

ingilizce öğrenenler

Genel anlamda bir dilde yapılabileceğiniz dört aktivite vardır: Okumak, yazmak, dinlemek ve konuşmak. Bu aktivitelerin tamamını gerçekleştirmek için kullanılan iki ortak araç gramer ve kelime bilgisidir .

ingilizce kelime bilgisi

İngilizce öğrenenler için gramer sorununun çözümü oldukça kolaydır. Alacağınız hemen her İngilizce çalışma kitabında İngilizce grameri hakkında gerekli bilgileri bulabilirsiniz. İngilizce gramer bilgisinin yıldan yıla değişmediği ve öğrenebileceğiniz gramer bilgisinin kısıtlı

sayılabilecek miktarda olduğu gözönüne alındığında İngilizce gramer sorununuzu disiplinli bir çalışma ile kısa zamanda çözebilirsiniz.

Diğer taraftan İngilizce öğrenenler için olduğu kadar, İngilizcesini geliştirmek isteyenler ya da İngilizce yeterlik sınavlarına girecekler için çözülmesi gereken en büyük sorun İngilizce kelimeleri öğrenmektir.

Literatürde İngilizce kelime öğreniminde kullanılabilecek 60 kadar yöntem olduğu bilinmektedir. Bu kadar fazla yöntem olmasına karşın İngilizce öğrenenler genelde "liste ve flash kart yöntemi" gibi 2-3 farklı yöntem bilir ve kullanırlar.

ingilizce kelime öğrenme yöntemleri

Literatürde yer alan çok sayıdaki kelime öğrenme yöntemlerinden tamamı İngilizce öğrenenlerin kelime öğrenme sorununu çözmek için geliştirilmiştir. Yalnız bu yöntemlerin tamamı bilinçli kullanıldığında yarar sağlayacaktır. Örneğin amacınız İngilizce kelimeleri derinlemesine öğrenmek ise "Liste" yöntemini kullanmamalısınız. Ya da kısa zaman içinde çok sayıda İngilizce kelime öğrenmeniz gerekiyorsa "hafıza" yöntemlerini kullanmak sizin için yeterince verimli olmayacaktır.


Hemen her İngilizce kelime öğrenme yönteminin avantajlarının yanında çok sayıda dezavantajları da bulunmaktadır. Eğer kullandığınız yönetimin özelliklerini ve ne şekilde kullanılması gerektiğini bilmezseniz, sürekli çalışmanıza rağmen çok da fazla miktarda İngilizce kelime öğrenmediğinizi farkedeceksiniz. Örneğin İngilizce kelime öğrenirken "liste" yöntemini kullanıyorsanız bu yöntemin doğasında yer alan

- Düzen etkisi (order effect)
- Öğrenme yöntemi etkisi (learning method effect)
- Sıra etkisi (serial effect)
- Alfabetik düzen etkisi (alphabet order effect)

gibi dezavantajlardan haberdar olmanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder